Nabór na stanowisko dyrektora Żłobka Miejskiego w Jaśle

Termin zgłoszeń mija 29 lipca

| Nz. Żłobek Miejski w trakcie budowy; FOT. © terazJaslo.pl / Damian Palar

Burmistrz Miasta Jasła ogłosił nabór na stanowisko dyrektora Żłobka Miejskiego w Jaśle, który budowany jest przy ulicy Mendysa 2. Żłobek będzie odrębną jednostką organizacyjną miasta, a nowy dyrektor placówki zobowiązany będzie do zorganizowania struktury organizacyjnej i szczegółowego zakresu zadań, w tym nadania regulaminu organizacyjnego placówce.

Budowa żłobka, a więc i nabór na dyrektora jest wynikiem decyzji podjętych w poprzedniej kadencji. Wyzwaniem stawianym przed nowym dyrektorem będzie uruchomienie i organizacja pracy zupełnie nowej placówki na terenie miasta. Zakończenie robót planowane jest na koniec sierpnia, natomiast otwarcie żłobka nastąpić ma do połowy październikaAdam Kostrząb, Burmistrz Miasta Jasła

Do zadań nowo powołanego dyrektora należeć będzie m.in.:

• zapewnienie dzieciom właściwej opieki pielęgnacyjnej, edukacyjnej i opiekuńczo-wychowawczej z uwzględnieniem indywidulanych potrzeb,
  • prowadzenie procesu rekrutacji dzieci do żłobka i związanej z tym dokumentacji,
  • dbałość o zapewnienie i utrzymanie odpowiedniego poziomu usług świadczonych przez Żłobek Miejski,
  • wykonywanie wszystkich czynności z zakresu prawa pracy wobec pracowników Żłobka Miejskiego,
  • współpraca z organami administracji publicznej, jednostkami organizacyjnymi miasta, w tym placówkami oświatowymi oraz organizacjami pozarządowymi.

Szczegółowe informacje i wykaz wymaganych dokumentów znajdują się na stronie BIP Urzędu Miasta w Jaśle pod linkiem: https://um_jaslo.bip.gov.pl/search/joboffers/

Oferty należy składać do 29 lipca br. włącznie (decyduje data wpływu do urzędu), na adres
Urząd Miasta w Jaśle, ul. Rynek 12, 38-200 Jasło, bezpośrednio w Kancelarii Ogólnej Urzędu lub elektronicznie – poprzez platformę e-PUAP (wymagany podpis elektroniczny każdego dokumentu/załącznika).

(UMJ)

SŁOWA KLUCZOWE